top of page

Kiten voor het goede doel 

Dunes to Sand wordt georganiseerd door Downwind VZW. Om deze unieke dag nog meer betekenis te geven hebben we ervoor gekozen om met ons event een goede doel te ondersteunen. Gezien onze passie voor water, wind en strand wilden we graag een organisatie ondersteunen die een link heeft met onze Noordzee. We kwamen dan ook snel uit bij het Zeepreventorium in De Haan. De jeugdzorg in ons land heeft handen en middelen tekort. Het Zeepreventorium is een fantastisch revalidatiecentrum dat heel waardevol werk verricht met kinderen en jongeren. Van elke inschrijving storten we €200 door naar het goede doel. 

Over het Zeepreventorium

Het Zeepreventorium in De Haan is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren van 0 t.e.m. 18 jaar met chronische aandoeningen en specifieke revalidatienoden. Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde, multidisciplinaire revalidatie voor elk kind of jongere en iedere aandoening. Alle kinderen en jongeren met chronische revalidatienoden kunnen hier terecht


In het Zeepreventorium verblijven de kinderen en jongeren in leefgroepen. De begeleiders zorgen voor een warme opvang en een huiselijke sfeer aan de zee. Het team doet dit telkens met de nodige aandacht en ondersteuning voor de betrokken context.

Doe een gift 

Ben je geen kitesurfer, maar draag je ons event en het goede doel een warm hart toe dan kan je altijd een vrijblijvende gift doen om het Zeepreventorium in De Haan te steunen. Elke gift gaat 100% naar het goede doel. Voor giften vanaf €40 wordt een fiscal attest voorzien. Wij werken hiervoor samen met de Koning Boudewijnstichting. Dit kan privé als via een vennootschap. 

Een huis in de duinen, vlakbij de zee, waar kinderen en jongeren met chronische aandoeningen tijdelijk wonen en stappen zetten richting zelfstandigheid. Een bijzondere plek waar ze kunnen bouwen aan zichzelf en aan hun toekomst, samen met de medewerkers die hen begeleiden op dat pad. Stap voor stap, dankzij gespecialiseerde zorg door multidisciplinaire teams en in nauw contact met de ouders en thuisomgeving. Samen in één huis.

bottom of page